Brugklastraining ‘Ik kan het!’ 2015

Op vrijdag 28 augustus start een cursus voor aankomende brugklassers. Voor kinderen die nu in groep 8 zitten en best moeten wennen aan het idee om naar de middelbare school te gaan. En vragen hebben als: Hoe maak ik nieuwe vrienden? Hoe gaat het straks allemaal? Ik voel me wat onzeker, kunnen ze dat aan me zien? Voor hen start kindercoach Danielle Budel een speciale brugklastraining ‘Ik kan het!’. De cursus omvat 5 bijeenkomsten op vrijdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur. U kunt zich tot 22 augustus opgeven bij info@gaafkwadraat.nl of 06-46664768.

Vaardigheden
De cursus is speciaal bedoeld voor kinderen die de overstap gaan maken naar de middelbare school. Deze overstap is best groot: afscheid nemen van de vertrouwde basisschool en je vriendjes. Op de nieuwe school heb je ineens een heleboel docenten, allemaal nieuwe klasgenoten en andere regels. Een grote verandering, waarmee een aantal kinderen best moeite heeft. Eerst was je de grootste of oudste en nu begin je als jongste op een nieuwe school.
Voor hen geeft kindercoach Danielle Budel een speciale training volgens de ‘oplossingsgerichte’-aanpak. Daarin leren brugklassers vaardigheden aan. Door te focussen op wat je wel goed kan. In de vijf bijeenkomsten werkt ieder aan zijn eigen doel of vraagstuk. Maar wel met gezamenlijke oefeningen via spel, zoals rollenspellen, visualisaties, kwaliteiten of ontspanning. Dus ook leren met en van elkaar. En het bespreken van thema’s, zoals het omgaan met klasgenoten, nieuwe situaties of met spanning/emoties. Ook ‘social media’ en planning komt aan bod.

Doel
De opzet is om de deelnemers, uw kind, een positief zelfbeeld te geven. Wat kan ik goed, wat zijn mijn kwaliteiten of talenten en wat kan ik nog leren? Dat geeft meer zelfvertrouwen, waarmee het makkelijker wordt nieuwe vrienden te maken, grenzen te stellen en met veranderingen om te gaan. Dit om een fijne start te maken op de nieuwe school.

Aanmelden
De bijeenkomsten zijn op de vrijdagmiddag van 16.30 tot 18.00 uur, start op 28 aug., en vervolgens op 4, 11, 25 sept. en 9 okt. De locatie is Tennispark Beekhuizen in Velp. Aanmelden of voor meer informatie bij info@gaafkwadraat.nl of bellen naar 06-46664768. De kosten voor de cursus zijn € 100,- ex. BTW, inclusief een werkmap. De cursus start bij minimaal 4 kinderen op deze locatie, anders op het praktijkadres. Graag aanmelden voor 22 augustus 2015.