Werkwijze

Na een kennismaking volgt een intake met jou en je ouders/verzorgers. Daarna maak ik een plan van aanpak. Elk persoon is namelijk uniek. Jouw verhaal en antwoord op de vragen zijn belangrijk voor de aanpak. Afhankelijk van de hulpvraag zijn er 5, 6 sessies nodig. Soms een paar meer, dat verschilt per vraag of persoon.

Hoe gaat een sessie?
Ik maak contact door middel van spel, tekenen of bijvoorbeeld muziek. Afhankelijk van wat jij leuk vindt om te doen. Zo ontstaan open en bijzondere gesprekjes. Ik kijk en luister naar wat je zegt en doet. Ik vind het belangrijk dat ieder kind wordt gezien en gehoord. Luisteren, aandacht geven en begrijpen. Daarbij maak ik gebruik van allerlei oefeningen als rollenspellen, metaforen en visualisaties. Het gaat erom dat we zo oplossingen vinden die bij jou passen. En deze stap voor stap kunnen leren of inzetten. Een sessie duurt ongeveer een uur.

Verder maak ik gebruik van systemisch werk. Iedereen maakt deel uit van een gezin of een groep (vrienden/ klas). Als jij beter in balans bent, heeft dat ook effect op de rest van het gezin/groep. Verder werk ik met Mission Possible, lichaamsgericht werk, NLP of RET en metaforen. Waar nodig kan ik jou helpen bij een gesprek op school.

Mission Possible
Mission Possible is op een speelse wijze een vaardigheid leren. Een probleem vertalen in het leren van een vaardigheid. In elf stappen naar een doel werken, jouw missie, en zo meer zelfvertrouwen opbouwen. In speelse en creatieve stappen samenwerken aan oplossingen met support van je omgeving. De eigen regie weer in handen nemen.

Lichaamsgericht werk
Dit is een bewustzijn van je lijf zoals ontspannings-, ademhalings- of houdingsoefeningen. Bijvoorbeeld als je gedachten bijna nooit stil staan of als je het moeilijk vindt om je te concentreren of moeilijk kunt inslapen. De energie meer laten stromen in je hele lijf en zo weer in je kracht staan. Maar ook het bewustzijn van het gebruiken van je zintuigen, zoals het zien of ruiken van een mooie bloem.