Training

Ook is het mogelijk om meer zelfvertrouwen op te bouwen in een groepje. Dat kan in een workshop of in een training. Zo is er de brugklastraining voor overgang van basisschool naar middelbare school. Bij de nieuwspagina vindt u de data en mogelijkheden.

Brugklastraining
De cursus is speciaal bedoeld voor kinderen die de overstap gaan maken naar de middelbare school. Deze overstap is best groot: afscheid nemen van de vertrouwde basisschool en je vriendjes. Op de nieuwe school heb je ineens een heleboel docenten, allemaal nieuwe klasgenoten en andere regels. Een grote verandering, waarmee een aantal kinderen best moeite heeft. Eerst was je de grootste of oudste en nu begin je als jongste op een nieuwe school.
Voor hen is deze speciale training volgens de ‘oplossingsgerichte’-aanpak. Daarin leren ‘brugklassers’ vaardigheden aan. Door te focussen op wat je wel goed kan. In de vijf bijeenkomsten werkt ieder aan zijn eigen doel of vraagstuk. Maar wel met gezamenlijke oefeningen via spel, zoals rollenspellen, visualisaties, kwaliteiten/leervaardighedenspel of ontspanning. Dus ook leren met en van elkaar. En het bespreken van thema’s, zoals het omgaan met klasgenoten, nieuwe situaties of met spanning/emoties. Ook ‘social media’ en planning komt aan bod.
De opzet is om de deelnemers, uw kind, een positief zelfbeeld te geven. Wat kan ik goed, wat zijn mijn kwaliteiten of talenten en wat kan ik nog leren? Dat geeft meer zelfvertrouwen, waarmee het makkelijker wordt nieuwe vrienden te maken, grenzen te stellen en met veranderingen om te gaan. Dit om een fijne start te maken op de nieuwe school.