Werkwijze

Na een kennismaking volgt een intake. Daarna maak ik een plan van aanpak. Elk persoon is namelijk uniek. Uw verhaal en hulpvraag, het totaalbeeld, is belangrijk voor de aanpak. Afhankelijk van de hulpvraag zijn er 5, 6 sessies nodig. Soms een paar meer, dat verschilt per vraag of persoon.

Hoe gaat een sessie?
Afhankelijk van uw interesse kunnen we een activiteit doen tijdens een sessiegesprek. Dat kan zijn tekenen, een coachspel, een collage maken of wandelen. Of alleen een gesprek. Ik vind het belangrijk dat iedereen wordt gezien en gehoord. Daarbij is luisteren, aandacht geven en begrijpen van belang.
Ik kijk en luister naar wat u zegt, doet en uitstraalt. Het spiegelen hiervan en vragen stellen waarmee u aan de slag kan om veranderingen in te zetten. Ook maak ik gebruik van allerlei oefeningen als (rollen)spellen, metaforen en visualisaties. Het gaat erom dat we zo oplossingen vinden die bij u passen. En deze stap voor stap kunnen leren of inzetten. Een sessie duurt ongeveer een uur.

Verder maak ik gebruik van systemisch werk. Iedereen maakt deel uit van een gezin of een groep (vrienden/ klas). Verder werk ik met lichaamsgericht werk, NLP of RET. Waar nodig kan ik u helpen bij een gesprek op uw werk.

Lichaamsgericht werk
Dit is een bewustzijn van je lijf zoals ontspannings-, ademhalings- of houdingsoefeningen.  Bijvoorbeeld als je gedachten bijna nooit stil staan of als je het moeilijk vindt om je te concentreren of moeilijk kunt inslapen. De energie meer laten stromen in je hele lijf en zo weer in je kracht staan. Maar ook het bewustzijn van het gebruiken van je zintuigen, zoals het zien of ruiken van een mooie bloem.

NLP
NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Een model om effectief te kunnen communiceren en zo veranderingen in gedrag en samenwerking te bewerkstelligen. Negatieve ervaringen en gedachten omzetten naar positieve gedachten. Een magische reis om je in staat te stellen te begrijpen wat je bezielt, hoe je denkt en je voelt. En om vat te krijgen op het dagelijks leven in de wereld om je heen.

RET
RET is Rationeel Emotatieve Therapie ook wel Rationeel Effectieve Training genoemd. Het anders leren denken over een gebeurtenis om zo emoties (gevoel) en gedrag te veranderen. Dit omzetten in helpende gedachten.

Systemisch werk
Ook maak ik gebruik van systemisch werken. Iedereen maakt deel uit van een gezin of een groep (vrienden/werk). Ook kan ik via de dynamiek van een familie- of loopbaanopstelling eventuele knelpunten opsporen/oplossen. Als u beter in balans bent, heeft dat ook effect op de rest van het gezin/groep.